Unngå hardtrening i overgangsalderen!

 

Overgangsalderen kan oppleves som stress for kroppen. Det er viktig å roe ned hardtrening i denne fasen.

Når hormonenproduksjonen avtar i overgangsalderen kan dette oppleves som stort stress for kroppen. Mange opplever da

  • nattesvette,

  • hetetokter,

  • humørsvingninger,

  • vektøkning osv.

    Dette indre stresset kan føre til økt kortisolproduksjon (stresshormonet vårt). Det å drive hardtrening på en allerede stresset kropp er ikke så lurt. Det kan være lurere med roligere treningsøkter som tur i skog og mark, pilates, yoga. For da kan binyrene våre, som produserer kortisol gjøre jobben sin optimalt. I tillegg kan økt kortisolproduksjon føre til økt fettlagring rundt livet - og det har jo ingen av oss så lyst til😊

    https://www.engladkropp.no